Artist Name
Lady Gaga

(3 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

Chromatica (2020)

Joanne (2016)

ARTPOP (2013)

Born This Way (2011)

The Fame Monster (2009)

The Fame (2008)


Members
1 Female

Origin
New York, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Quirky

Born

1986

Active
2008 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Lady Gaga - Just Dance
5 x Lady Gaga - Paparazzi
5 x Lady Gaga - Poker Face
5 x Lady Gaga - Bad Romance
4 x Lady Gaga - LoveGame


Music Video Links (YouTube)

I'll Never Love Again

Alejandro

Joanne

LoveGame

Paparazzi

Bad Romance

Eh, Eh (Nothing Else I Ca

Perfect Illusion

Million ReasonsArtist Biography
Available in:
Stefani Joanne Angelina Germanotta, (ˈstɛfəniː dʒərməˈnɒtə) művésznevén Lady Gaga (New York, 1986. március 28.) többszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző, táncos, üzletasszony, színésznő, zenei producer, divatdiktátor, filantrópus és meleg-jogi aktivista, a jelenkori popzene egyik legjelentősebb alakja.
A New York-i Egyetem Tisch School of the Arts nevű művészeti tagintézményében tanult zenét, de félbehagyta tanulmányait és éneklésbe kezdett New York Lower East Side nevű részében. Szerződést kötött az Interscope Records cég tulajdonában álló Streamline Records lemezkiadóval, majd dalszövegíróként kezdett el dolgozni, és olyan előadóknak írt számokat, mint Britney Spears illetve a Pussycat Dolls. Énekesi képességeit Akon amerikai R&B énekes fedezte fel, majd leszerződtette saját kiadójához, a Kon Live Distribution-höz.
Lady Gaga sikeres debütáló albuma, a The Fame (2008) megjelenése után a jelenkori popzene egyik legjelentősebb alakjává vált. Az albumnak sikerült első helyre jutnia hat ország lemezeladási listáin, és a legjobb tízbe kerülni a világ számos országában, illetve első lett a Billboard Legjobb elektronikus/dance albumok nevű listáján. Első két kislemeze, a Just Dance és a Poker Face nemzetközi sikerek lettek, számos helyen első helyig jutva a slágerlistákon és a Billboard Hot 100-as listáján. Szintén kitörő sikert aratott az ezt követő, The Fame Monster (2009) című középlemez, rajta két újabb világszerte első helyezéseket elérő számmal, a Bad Romance-szel és a Telephone-nal. Az albumok népszerűsítésére Gaga világ körüli turnékra indult: a The Fame Ball Tourt csupán pár hónappal az utolsó koncerttel a The Monster Ball Tour követte. Gaga második nagylemeze, a Born This Way 2011. május 23-án jelent meg, rajta a világszerte óriási sikert arató címadó dallal, amely a megannyi slágerlistás siker mellett az iTunes történetének leggyorsabban fogyó száma lett.
Lady Gagát olyan glam rock zenészek inspirálták, mint David Bowie és Freddie Mercury, illetve popzenei előadók, mint Madonna, Michael Jackson, vagy Whitney Houston. Fülbemászó slágerei mellett szertelen öltözködési stílusával, videoklipjeivel és élő előadásaival vívta ki a közismertséget. Zenei előadóként számos sikert elért, köztük öt Grammy-díjat és további tizenkét kategóriában jelölést; két Guinness rekordot;[2] és több mint tizenöt millió eladott albumot és ötvenegy millió kislemezt világszerte.[3][4] A Billboard magazin a 2010-es év előadójának választotta,[5] és a 73. helyre sorolta a 2000-es évek legjobbjai - Az évtized előadói listáján.[6] A Time magazin a világ száz legnagyobb hatású embere közé sorolta, és a Forbes is A 100 legbefolyásosabb és legnagyobb hatású híresség egyikének nevezte.[7][8] A Forbes emellett A világ 100 legbefolyásosabb nője nevű listáján a hetedik helyre sorolta őt.[9]


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
11th Jul 2022

Socials


Streaming


External Links