Album Title
Artist IconCradle of Filth
Artist Icon Nymphetamine
heart off icon (0 users)
Last IconTransparent icon Next icon

Transparent Block
Cover NOT yet available in
Join Patreon for 4K upload/download access


Your Rating (Click a star below)

Star off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off icon

1:41
4:07
7:17
5:27
5:14
9:14
1:56
4:43
5:17
4:45
6:15
7:08
7:32
5:01

Data Complete
percentage bar 70%

Total Rating

Star Icon (1 users)

Back Cover
Album Back Cover

CD Art
CDart Artwork

3D Case
Transparent Icon

3D Thumb
Transparent Icon

3D Flat
Transparent Icon

3D Face
Transparent Icon

3D Spine
Transparent Icon

First Released

Calendar Icon 2004

Genre

Genre Icon Symphonic Metal

Mood

Mood Icon ---

Style

Style Icon Metal

Theme

Theme Icon ---

Tempo

Speed Icon Fast

Release Format

Release Format Icon Album

Record Label Release

Speed Icon Nuclear Blast

World Sales Figure

Sales Icon 0 copies

Album Description
Available in: Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon
Nymphetamine er det sjette studioalbumet til det britiske metal-bandet Cradle of Filth. Det ble utgitt 28. september 2004, og er album-debuten til gitaristen James Mcilroy, under pseudonymet «Germs Warfare».

Tittelen er en portmanteau av «nymfoman» og «amfetamin», og Dani Filth forklarte at selve tittelsporet er en referanse til «en narkotika-lignende avhengighet til denne kvinnen, som med sine svikefulle vampyr-kvaliteter bokstavelig talt bringer sin elsker tilbake fra kanten av sin spirituelle grav, bare for å begrave han enda dypere på et øyeblikks innfall. Albumet er skrevet i samme stil som Edgar Allan Poe's arbeider, og etterlater en i troen på at, til tross for karakterens indre lidelser, så er han egentlig en velkommen underdanig som villig nyter de grusomme høyder og daler i sitt forhold til denne forførende, uanstendige og nedvurderende succubus». Albumet ble i 2005 nominert til en Grammy i kategorien «Best Metal Performance», og forekommer to ganger på albumet, først i en tredelt, ni minutter lang versjon -«Nymphetamine (Overdose)» – og så igjen i en fem minutters versjon – «Nymphetamine Fix» – som et bonusspor. En video ble utgitt for «Fix»-versjonen, og dette sporet finnes også på soundtracket til filmen Resident Evil: Apocalypse (uten suffikset).

«Coffin Fodder» nevnes i episode fire av den britiske komedien The IT Crowd. «Swansong for a Raven» er en oppfølger til sangen «Her Ghost in the Fog» fra albumet Midian.

Albumet inneholder gjesteopptredener av den tidligere Theatre Of Tragedy- og nåværende Leaves' Eyes-vokalisten Liv Kristine, og av Doug Bradley, som spilte cenobite Pinhead i Hellraiser-serien og som også bidro på Midian. Det ble gjenutgitt som en «special edition» i 2005, med en ekstra disk inneholdende to nye sanger, en alternativ versjon av tittelsporet, tre coverversjoner, og en CD-ROM av promovideoen «Nymphetamine».
wiki icon


User Album Review
None...


External Album Reviews
None...User Comments

No comments yet...

Status
Locked icon unlocked

Rank:

External Links
MusicBrainz Large icontransparent block Amazon Large icontransparent block Metacritic Large Icon