Artist Name
Per
web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 40%

Album Releases refreshview


Members
members icon 1 Male

Origin
flag Amsterdam, Netherlands

Genre
genre icon Dance

Style
style icon Electronic

Mood
mood icon Rousing

Born

born icon 1963

Active
calendar icon 1980 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
DJ Per speelde zijn eerste platen in het openbaar op een evenement genaamd Het Bal (1984) in de Melkweg in Amsterdam, een feest vol met optredens, live-muziek, modeshows en andere acts. Dit was in de pre-house periode, met hiphop, electro, pop, wave en meer. Alles werd gespeeld door Per in die dagen, zolang het een goede groove en beat had. Dit veranderde in een reguliere zaterdagavond op dezelfde plaats genaamd Dance Hall Night, van 1986 tot 1990, met elke week een ander decor en allerlei soorten acts en uitvoeringen.

Tijdens deze periode werd housemusic een steeds grotere factor in de sets van dj Per, totdat deze baanbrekende Nederlandse clubnacht plaats maakte voor The Beat Club, de eerste nederlandse feestorganisatie die houseparty's verspreid over het hele land gaf : weekender in een grote tent naast het Coengebouw in Amsterdam, twee nachten in Parkzicht in Rotterdam, in een tent op het strand in Wijk aan Zee, in veel warenhuizen aan de Javakade, Dj Per speelde solo op de meeste van hen, soms zelfs sets van niet minder dan 10 uur. Van 1989 tot 1991 waren er bijna 30 feestjes, de grootste was de eerste Nederlandse rave in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam op 12-01-1991 genaamd 'Rave of the 90's'. Met live op het podium: Lil 'Louis, Snap, Rhythm Device en 808 State en guest dj's Eddy de Clercq, Mike Pickering en Joost van Bellen.

Ook in 1989: de eerste tijdmachine in de Melkweg, in samenwerking met zijn broer Claes. De Timemachine is een verzameling van vele partijen in één, waarin elke Timegate zijn eigen muziekstijl, inrichting en sfeer heeft. In timegate 1 (de grootste zaal) speelde dj Per altijd zijn platen van 1 tot 5 uur, en dus de belangrijkste dj op elke editie van dit legendarische evenement. De tijdmachine is nu in rust na meer dan 50 edities in 10 jaar. Er zijn landingen geweest in Z ?? rich (Rote Fabrik 8-9-1990), Bruxelles (Halles de Schaerbeek 25-09-1993), Cambridge (Junction 23-07-1994), Terschelling (Oerol festival 9,10,11) -06-1994) en in Den Haag (Paard 11-10-1997).

De Timemachine Clubnights begonnen als een reeks zomer-zondagnachten in de Melkweg, als podium voor nationale en internationale gastdj's, georganiseerd door Per. De eerste zomer in 1994 bracht gasten als Sven Vath (D), Joost v. Bellen, Remy en Eddy de Clercq. In 1995 waren het Sasha (VK), Carl Cox (VK), Juan Atkins (VS), Jens Mahlstedt (D), Toby (Jap) en Carlijn. De laatste serie was in 1996 met dj's Paul v. Dijk (D), Ian Ossia (VK), Sister Bliss (VK), Koenie (Blg), Eva en een solo-avond met dj Per.

In 1993 was het tijd voor The Ambient Weekend, een festival dat zich toelegt op deze nieuw ontdekte richting in de elektronische muziek. Als de eerste in zijn soort, wijdde het Britse tijdschrift The Face een 8 pagina's tellend artikel aan het festival. Twee dagen livemuziek gecombineerd met spacey dj's in een ontspannende en rustgevende omgeving. De drie edities van dit festival waren bands als Aphex Twin, Pete Namlook, HIA, Biosphere, Jeff Greinke, Manna, Tournesol, Tuu, Another Fine Day etc. etc. dj Per en zijn broer Claes (2 Meijer Prod.) Zijn ook verantwoordelijk voor de chill-outzaal op de Digital Overdose-feesten in Sporthallen-Zuid in Amsterdam (1996-1997). Hier werd een sporthal veranderd in een oud stadscentrum, een video-natuurtuin of een concertzaal met live-muzikanten die met dj's speelden.

In 1997 werd de 2 Meijer Prod. team was ook verantwoordelijk voor een Paradise-tent op het openluchtfestival Mysteryland (05-07-1997) bij Apeldoorn met dj's a.o. Spin Willem, Astrid en leef Seven Seas. En in 1998 was er de Timemachine-tent op het New Frontier Festival op Muiderstrand, met dj's Ian Ossia (VK), Astrid, Tom (Lyon) en Sander Kleinenberg. dj Per heeft zijn eigen radio-shows gehad op Radio 100 (Amsterdam illegale radio) en AFM (Amsterdam legale Kabel Radio) en reist nu van de ene show naar de andere (538, ID & T-radio enz.) om zijn eigen mix van opzwepende progressive te presenteren tunes. Als dj Per heeft de man gespeeld en speelt hij nog steeds op alle grote raves, clubs en feesten in heel Nederland. In al zijn jaren als DJ heeft hij veel landen in de wereld bezocht zoals Israël, Hongarije, Luxemburg, Spanje (inclusief Ibiza), Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en vele anderen. Veel mensen in Nederland beschouwen hem als de progressieve vader in Nederland. Maar Per heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van huisfeesten in Frankrijk, waar hij in het begin van de jaren '90 vele jaren heel regelmatig in het hele land speelde.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by JandeHekkerman
05th May 2018

Socials
social icon transparent icon

Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon