Artist Name
Remy Unger
web link
heart icon off (0 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 80%

Album Releases refreshview


Members
members icon 1 Male

Origin
flag Den Haag, Netherlands

Genre
genre icon Techno

Style
style icon Electronic

Mood
mood icon Energetic

Born

born icon 1968

Active
calendar icon 1989 to Present...

Cutout
transparent

Alternate Name
Dj Remy, Wavecatcher, Gerry Menu

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
De carriere van Remy Unger startte met zijn residency op de evenementen van Stichting De Confrontatie in Den Haag. Deze stichting was eind jaren tachtig o.a. de moeder van alle (acid)house-events in Den Haag. Een voorbeeld voor de latere Gottham City en Silly Symphonies feesten. Zijn eerste grote optreden was het multi-disciplinaire evenement "Car Crash" in de voormalige RIVA Torengarage in de Torenstraat in Den Haag eind maart 1990. Later volgde o.a. de evenementen "Foreign Affair"en "Garbage?". Allemaal producties van Stichting De Confrontatie. Daarna werd hij ontdekt door Joost "Speedfreax" van Bellen. Zijn eerste club residency was in Club Roxy (Amsterdam). Hij was 1 van de legendarische 3 Roxy grootheden: Dimitri, Marcello en Remy.

Het logische vervolg was dat Remy ging produceren. Hij bracht verschillende 12 inches uit bij Wonka (Belgium) onder zijn alias 'The Traveller'. Hij richte samen met Sven van Hees het 'Global Cuts' label (R&S sublabel) op. Remy verliet Global Cuts in 1994 om zijn eigen label op te zetten; Taste Recordings en later Area Code 070. Hij verkende steeds meer de donkerde kant van housemuziek nadat hij Paul van Dyk's remix of "Love Stimulation" beluisterd had. Geleidelijk veranderde zijn muziekvoorkeur naar underground techno, techhouse en techtrance.

Zijn internationale DJ carriere nam een vogelvlucht' nadat hij de wereldkampioenschappen mixen won in Cannes. Remy maakte diverse cd-compilaties, zoals Mellow Moods (1&2) en Silly Symphonies (1-5) tijdens zijn carriere. Sinds 1999 heeft hij zijn eigen platenstudio en is produceren belangrijker geworden dan draaien. De platen "Backstabber", "Cousteau" en "Pumped Up" zijn al verschenen op diverse internationale compilaties en worden veel gedraaid door internationale dj's. Zijn samenwerking met Roland Klinkenberg op zijn eigen labels Taste en 68 Recordings, resulteerden in klassiekers als Ignite, Mexico Can Wait en Till Ya Drop. In 2003 bracht Remy zijn album 'Bang!' uit met hits als Dustsucker, Scrambled en natuurlijk het titelnummer Bang! Alle hiervoor genoemde tracks zijn bovendien op meerdere verzamelcd's terechtgekomen. Vandaag de dag brengt Remy nog steeds eigen producties uit op de labels Fone, Gem records en op zijn eigen label Waxbox.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
artist clearart


Fanart

transparent icon

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by mikeymike85
08th Feb 2020

Socials
social icon transparent icon

Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon