Artist Name
Sander Kleinenberg
web link web link
heart icon off (0 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 60%

Album Releases refreshview
album thumb
5K (2010)


Members
members icon 1 Male

Origin
flag Delft, Netherlands

Genre
genre icon House

Style
style icon Electronic

Mood
mood icon Excitable

Born

born icon 1971

Active
calendar icon ---Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Sander Kleinenberg werd geboren in Delft en verhuisde op zijn zevende naar Almelo. Hij begon in 1987 met het draaien van platen. Aanvankelijk draaide hij diverse genres, maar later richtte hij zich alleen nog op dance. Zijn eerste optreden was in een discotheek in Vriezenveen. Hierna wordt hij uitgenodigd om te draaien in Duitsland. Zijn muziek wordt uitgegeven door Wonka (België), Superstition (Duitsland) en Strictly Rhythm (Verenigde Staten). Op Wonka bracht hij in 1993 zijn eerste single, "Bombay", uit. Hij deed dat met een paar vrienden onder de naam Free Frogs. Ook bij Polygram Frankrijk maakt hij een album, onder de naam Melk. Rond 1996 verhuist Kleinenberg naar Den Haag, waar hij zijn meeste platen uitbrengt onder Deal Records.

In 1998 werkte Kleinenberg samen met Stef Vrolijk. Zij gaven - meestal onder de naam S'n'S - muziek uit. In die periode tekent hij ook een contract bij het Haagse Combined Forces. Kleinenbergs definitieve doorbraak is de 4 Seasons-serie, waarmee hij ook bekendheid vergaart in het Verenigd Koninkrijk. In dat land treedt hij op in clubs zoals Gatecrasher en Cream. Samen met DJ Per zet hij in 2000 de Earth-avond op in de Melkweg, Amsterdam. Niet veel later verhuist Kleinenberg samen met zijn vriendin naar Londen. In 2002 wint hij een Lucky Strike Dance Award als beste producent.

Kleinenberg maakt remixes van singles van bekende artiesten zoals Janet Jackson, N*E*R*D en Justin Timberlake (waar zijn Rock Your Body-remix genomineerd werd voor een USA Dancestar Award voor The Dance Music Academy. Hij wint de Best Remix-prijs). Tijdens oudejaarsavond 2004 draait Kleinenberg in New York. In 2006 wint hij opnieuw een prijs voor Best European DJ tijdens de Winter Music Conference. Dan krijgt Kleinenberg een burn-out, waardoor hij zijn optredens in juni 2006 moest afzeggen. Niet veel later komt de comeback met het themanummer van Sensation 2006: This Is Sensation.

In augustus 2007 kwam het mixalbum This is Sander Kleinenberg uit. Op 17 augustus 2007 werd ter gelegenheid hiervan een feest in Panama (Amsterdam) georganiseerd. In 2009 kwam de opvolger This is Sander Kleinenberg Vol. 2 uit. In mei 2009 begon Kleinenberg aan een studioalbum dat een jaar later, in november 2010, uitkwam onder de naam 5K. Hiervoor werkte hij samen met onder andere Josh Gabriel van het duo Gabriel & Dresden, Miss Montreal, Kraak & Smaak, Ursula Rucker en Jamie Cullum.

Op 20 juni 2014 introduceerde het label Spinnin' Records het nummer We-R Superstars aan het publiek.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

transparent icontransparent icon

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by Dooney
02nd Apr 2023

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon