Artist Name
Party Animals

heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 50%

Album Releases refreshview
album thumb
[email protected] (1997)
album thumb
Good Vibrations (1996)


Members
members icon 4 Male

Origin
flag Nederland

Genre
genre icon Dance

Style
style icon Electronic

Mood
---

Born

born icon 1995

Active
calendar icon 1995 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Party Animals - Atomic


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon
De Party Animals is een Nederlandse gabbergroep die in de tweede helft van de jaren 90 enkele grote hits scoorde. In de jaren 90 produceerde de Party Animals voornamelijk happy hardcore, later verschoof dit naar hardcore house.
De eerste kennismaking met de Party Animals was in de videoclip van de Flamman & Abraxas remix van I wanna be a hippy van Technohead. In de videoclip waren drie gabbers en een hippy te zien. De Nederlandse producers (Jeroen Flamman & Jeff 'Abraxas' Porter), die achter de remix zaten, ontdekten de vier en vrij snel na de hit gingen de Party Animals als eigen groep verder.
Hun eerste single Have you ever been mellow werd meteen een nummer 1-hit. Ook hun tweede (Hava Naquila, goud) en derde (Aquarius, platina) single bereikten de nummer 1 positie in Nederland. De Party Animals veroverden ook andere landen, zo scoorden ze bijvoorbeeld met Atomic een grote hit in Hongkong .
Aan het eind van de jaren 90 scoorden de Party Animals nog enkele grote hits met My Way en Hawaï 5-0. Vanaf 2000 bleef het enkele jaren stil rondom de Party Animals.
In 2002 werden de Party Animals echter herontdekt op een studentenfeest in Delft op KSV Sanctus Virgilius, toen Jeroen Flamman ontdekte hoe populair de singles van de Party Animals nog waren. Besloten werd het project nieuw leven in te blazen. Eind 2002 kwam een nieuwe single Life is short uit, waarna eind 2003 de single Xanadu volgde met Jorinde Moll in de videoclip.
Begin 2005 werd Wazzup uitgebracht. Een cover van het nummer What's Up waar de 4 Non Blondes in 1993 een grote hit mee scoorden.
In het voorjaar van 2006 brengt de groep drie singles uit: in Duitsland verschijnt "How Do U Do" op vinyl, in Nederland zijn "Bad Boys" en "Animal Song" (Dubbele A-kant) de nieuwe singles. In december 2006 wordt "How Do You Do" in een nieuw jasje uitgebracht in Nederland, samen met de ballad "PA Yeah". Ook deze single heeft een dubbele A-kant. In maart 2008 verschijnt de single "Electricity" en vanaf januari 2009 is "Do You Want To Hold Me" te vinden op diverse muziekdownloadsites.
In het voorjaar van 2009 kondigen Flamman & Abraxas aan op zoek te zijn naar nieuwe groepsleden. Michael en Youri nemen in juli van dat jaar officieel afscheid van de act. Zij worden vervangen door Martijn en Jan. In de zomer treedt de groep op tijdens Mystery Land. In 2010 is de derde generatie Party Animals een feit: Kelvin en Eb nemen de plaats van Kenney en Jordi in. De nieuwe groep zet het succes voort en treden nog steeds wekelijks door heel Nederland op.
Mei 2012 verschijnt na enkele jaren radiostilte een nieuwe single van de groep: "I Like Oranje". Deze remake van "We Like To Party" wordt opgenomen in het kader van een EK-campagne van bandenbedrijf Continental.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by zedmusic12
23rd Nov 2023

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon