Artist Name
Christine Perfect
web link web link web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 30%

Album Releases refreshview
album thumb
Christine Perfect (1970)


Members
members icon 1 Female

Origin
flag Bouth, Lancashire, UK

Genre
genre icon Rock

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1943

Active
calendar icon ---Present...

Cutout
transparent

Alternate Name
Christine Perfect Band

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon
Christine McVie, geboren als Christine Anne Perfect, (Greenodd (Cumbria), 12 juli 1943) is een Britse zangeres, keyboardspeler en songwriter. Haar populariteit krijgt ze als ze met John McVie trouwt en lid wordt van de band Fleetwood Mac in de periode "Na Peter Green", oftewel de Amerikaanse periode van Fleetwood Mac, ofschoon ze daarvoor in een bekende band Chicken Shack speelde en zelf drie soloalbums uitbracht.

Christine Anne Perfect wordt geboren op 12 juli 1943 in een klein dorpje Bouth in het Lake District. Haar vader was een professor en violist en haar moeder Beatrice was een paragnost en natuurgenezer. Haar grootvader bespeelt het orgel in de Westminster Abdij. Hoewel Christine al op vierjarige leeftijd aan het pianospelen wordt gezet, gaat ze pas vanaf haar 11e levensjaar serieus muziek maken. Ze neemt lessen in klassieke muziek tot haar 15e als ze van haar oude broer John een songbook van Fats Domino krijgt en zich aangetrokken voelt tot de Rock-'n-Roll.

Ze studeert vijf jaar beeldhouwen aan een kunstcollege in Birmingham om kunstonderwijs te gaan geven. Gedurende die tijd komt ze in aanraking met de Engelse blues-scene. Het geven van kunstlessen is geen vetpot op en ze verhuist naar Londen om als etaleur te gaan werken. In die tijd wordt ze eerst lid van Chicken Shack, die in 1968 een hit hadden met de bluesklassieker I'd Rather Go Blind, dat door haar gezongen wordt. Ze leert haar toekomstige echtgenoot John McVie kennen en wordt lid van een geheel vernieuwde Fleetwood Mac.

Christine blijkt in veel muzikantenlevens een rol te hebben gespeeld. De eerste die een verhouding met haar heeft gehad was John Mayall, die zijn blijkbaar tumultueuze relatie in vrij veel songs (Leaping Christine, Little Girl en Key To Love) heeft proberen te verwoorden. Naast John McVie begint ze een relatie met de manager van de lichtshow, dat het nummer You Make Loving Fun opleverde (Rumours, 1977). Zelf loopt ze emotionele schade op in haar gekwelde relatie met Beach Boys-bandlid Dennis Wilson. Als deze in 1983 verdrinkt, wordt haar hart gebroken. Ze trouwt nog een keer met de 12 jaar jongere toetsenist Eddy Quintela. Dit huwelijk houdt 10 jaar stand.

Op muzikaal gebied doet ze een tijdlang niets meer, als ze besluit Fleetwood Mac in 1990 de rug toe te keren. In dat jaar overlijdt haar vader Cyril en het toeren begint haar steeds meer tegen te staan. Ze wordt in 1997 nog een keer overgehaald om met de band op tournee te gaan en ze treedt ook nog een keer op als Fleetwood Mac in 1998 toe mag treden tot de Rock and Roll Hall of Fame.

In 2004 brengt ze nog een soloalbum uit In The Meantime en ontvangt ze in 2006 de Gold Badge of Merit van de British Academy of Composers and Songwriters. Tegenwoordig woont ze teruggetrokken in haar landhuis te Kent.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by mecube
14th Jun 2020

Socials


Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon