Artist Name
Smokie
web link web link web link web link
heart icon (1 users)
artist logo

Members
members icon 5 Male

Origin
flag Bradford, England

Genre
genre icon Pop

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1974

Active
calendar icon 1974 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Smokie - Living Next Door to Alice
4 users heart off Smokie - Living Next Door to Alice
4 users heart off Smokie - Living Next Door to Alice
4 users heart off Smokie - Living Next Door to Alice
4 users heart off Smokie - Living Next Door to Alice


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon flag icon
Smokie er et britisk poprock-band hvis storhetstid var på 1970-tallet,[trenger referanse] startet i Bradford, England i 1965 under navnet «Essence». I 1968 bytte de navn til «The Elizabethans» og i 1970 til «Kindness». Bandet kom i kontakt med låtskriverne Mike Chapman og Nicky Chinn i 1974, som sørget for å gi bandet bandet platekontrakt med RAK Records. Bandet skiftet navn til «Smokey» og begynte å spille inn debutalbumet «Pass It Around», som kom ut i februar 1975. Etter utgivelsen av to album kom bandet i konflikt med sangeren Smokey Robinson, og endret stavemåten til «Smokie» for å unngå forveksling. Deres største hit, «Living Next Door to Alice», ble utgitt i 1976.

Debutalbumet «Pass It Around» ble ikke noen suksess, og fikk ingen listeplasseringer. Albumet som kom etter derimot, «Changing All the Time», som ble utgitt i september samme år, inneholdt hitsinglene «If You Think You Know How to Love Me og «Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me» - begge skrevet av Chinn-Chapman - og markerte starten på bandets karriere. Albumet i seg selv, derimot, klarte derimot bare å klatre seg opp på 18.-plass på den britiske og 16.-plass på den tyske albumlisten. Albumet etter, Midnight Café, karet seg opp til 6 i Tyskland, og kom også inn på VG-lista Topp 40 i Norge for første gang. Men senere det året, fikk albumet sin virkelige store hit, da singelen «Living Next Door to Alice» kom ut i november 1976. I Norge toppet den VG-lista Topp 20 i hele 12 uker i 1977, og det tok den 33 uker å falle ut av Topp 20. Singelen etterpå, «Lay Back in the Arms of Someone», kom høyest på 3.-plass, og en av de to sangene som blokkerte for at singelen skulle nå førsteplassen, var faktisk «Living Next Door to Alice».

«Bright Lights and Back Alleys», som kom ut i 1977, og er bandets mest solgte album. I Norge kom det på 1.-plass og lå på lista i 24 uker.

Da Chris Norman i 1986 bestemte seg for å satse for fullt på solokarrieren sin, tok Alan Barton over som vokalist. Barton var en god venn av Norman, og var tidligere medlem av bandet Black Lace. Trommeslageren Pete Spencer sluttet samtidig og ble erstattet av Steve Pinnell, og i tillegg kom en keyboardist med på laget, Martin Bullard.

I 1995 skjedde en tragisk ulykke med turnebussen til bandet. De var på vei til flyplassen i Düsseldorf, da bussen kjørte av veien. Alan Silson, Terry Uttley og Alan Barton var bandmedlemmene som var med bussen. Silson og Uttley ble begge hardt skadd, men verst var skadene på Alan Barton. Etter fem dager på intensiven døde han av skadene han hadde pådratt seg. Mike Craft tok nå over som vokalist. Året etterpå sluttet også Alan Silson i bandet, og Terry Uttley ble dermed bandets eneste originalmedlem.

Smokie har i senere år[når?] spilt mye i Norge, og er derfor blitt stemplet som «norgesvenner».
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by rubicon
23rd Mar 2024

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon