Artist Name
Florence + the Machine
(4 users)

Data Complete
90%

Members
7 Mixed

Genre
Indie

Mood
Sad

Style
Rock/Pop

Origin
London, England

Active
2007 to Present...

Record Label

Moshi MoshiAlternate Name
Florence and the Machine
Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows
| Los Angeles (25/Sep) | Los Angeles (26/Sep) | Irving (29/Sep) | The Woodland (30/Sep) | Nashville (02/Oct) |

Artist Biography
Florence + The Machine is een Britse band geformeerd rond zangeres en frontvrouw Florence Welch. De muziek kan het beste worden omschreven als door soul geïnspireerde indie.

Florence + The Machine brak door in 2008 toen ze via het BBC-muziekprogramma BBC Introducing de mogelijkheid kreeg om op het festival South by Southwest te spelen. Ze stond in het voorprogramma van MGMT en was te zien op het Glastonbury Festival en het Reading en Leeds Festivals. In juni 2008 verscheen de eerste single, Kiss With A Fist, welke tot een 51e plek in de UK Singles Chart reikte. Bij de Brit Awards in februari 2009 kreeg Florence and The Machine de Critics' Choice Award, een door muziekcritici bepaalde prijs voor nieuw talent.

Vanaf maart 2009 werd Kiss With A Fist gebruikt in een televisiecommercial van Nike. In 2009 werd Cosmic Love gebruikt in een aflevering van The Vampire Dairies van de CW. Op 6 juli 2009 werd het debuutalbum Lungs uitgebracht. In de zomer van 2009 wordt opgetreden op verschillende festivals, zoals Glastonbury, Lowlands en het Duitse Hurricane.

In 2011 werd "Dog Days Are Over" gebruikt voor de iPad 2 commercial van Apple.

Op 15 juli 2012 behaalde Florence + The Machine voor het eerst een nummer 1 positie, namelijk met de Calvin Harris-Mix van het nummer Spectrum (Say my name), op de UK Singles Chart.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

zag says: 5 years ago
She sings a great version of one of my favourite 90s dance tracks, "you've got the love". Tuuune!


Status
Unlocked
Last Edit by zag: 28/Jun/18

External Links