Artist Name
Frank Verkooyen
web link web link web link web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 50%

Members
members icon 1 Male

Origin
flag Breda

Genre
genre icon Folk

Style
style icon Folk

Mood
mood icon Happy

Born

born icon 1967

Active
calendar icon 0 to Present...

Cutout
transparent

Alternate Name
Frank Edward Iwan Verkooyen

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Frank Verkooyen is een zanger die geboren en getogen is in Breda. Muziek wordt hem met de paplepel ingegoten. Zijn moeder Riki Verkooyen (ene helft van Duo Onbekend), runt bijna 40 jaar lang een platenzaak in Breda en zijn (wijlen) vader speelt in een band en heeft een opnamestudio achter de winkel. Al snel groeit de interesse voor muziek maken uit tot het daadwerkelijk bespelen van een instrument.

Als jochie van 7 jaar treedt hij voor het eerst op in de band van zijn vader als trompettist. De eerste stappen naar het podium zijn gezet. Tot zijn vijftiende is trompet het enige instrument wat Frank bespeelt. Net voordat hij zestien wordt stopt plotseling de drummer van de band. Dit is natuurlijk dé kans om fulltime in de band te gaan spelen. Van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat oefent Frank om zijn talent als drummer te ontwikkelen. Dat lukt! Hij wordt vaste muzikant in de band en zingt ook voorzichtig af en toe een regel mee met de leadzanger. Al snel wordt het repertoire uitgebreid met nummers die Frank voor zijn rekening mag nemen.

Als de band in 1986 stopt maakt hij een Engelstalige single met zijn zus Tosca onder de naam Twice. ‘Come and take me’ wordt goed opgepakt in het land en het duo wordt een aantal keer uitgenodigd door de Tros op de truck van Willem Duyn. Het blijft bij één single, omdat zijn zus naar Griekenland verhuist. Na wat muzikale experimenten krijgt Frank een contract aangeboden bij Koch International. Een absoluut breekpunt is de single ‘Ik mis je zo’ in 1996. Tevens lanceert Frank vol trots zijn eerste album getiteld ‘In eigen woorden’.

Frank slaat met zijn muzikale ambities ook een andere weg in. Hij begint een opnamestudio in Breda en gaat produceren en componeren voor andere artiesten. Het nieuwe album ‘In de wolken’ ziet in het najaar van 2009 het levenlicht en onderstreept Frank’s veelzijdigheid. Een nieuwe sound en verrassende invloeden zorgen voor een ‘eigenwijze’ Nederlandstalige collectie stoere up-tempo songs en gevoelige ballads.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by massie
28th Sep 2015

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon