Artist Name
Frank & Mirella
web link web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 50%

Album Releases refreshview
album thumb
Niemand anders (2002)
album thumb
Heimwee naar de zee (1988)


Members
members icon 2 Mixed

Origin
flag ---

Genre
genre icon Folk

Style
style icon Folk

Mood
mood icon Happy

Born

born icon 1972

Active
calendar icon 1972 to Present...

Cutout
transparent

Alternate Name
Frank en Mirella

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Wie zingt ze niet mee “De verzonken stad”, “Wat ik zou willen”, “De vissers van San Juan”, “Verliefd, Verloofd, Getrouwd”. Allemaal hits van uw Frank en Mirella.

In 1972 was het Frank Mortiers die het begrip Frank en Mirella oprichtte. Van oorsprong zong het koppel alleen Engelstalige liedjes. In dat jaar zijn ze ontdekt door Jack Jersey bij een optreden in de Roosendaalse Schouwburg. Hij bood hen een contract aan en raadde hen aan om Nederlandstalig te gaan zingen. De uitgebrachte eerste single “Met Jou Alleen” werd geen hit maar dit zorgde wel voor landelijke naamsbekendheid. In 1973 kwamen de singles “Cher Ami” en “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” uit. Deze nummers werden stevige Top-40 hits en hieruit volgden landelijke optredens; op de bühne, televisie en radio.

In 1976 scoorden Frank en Mirella met “De Deur Staat Altijd Open” wederom een groot succes. In 1977 scoorden zij hun enige Engelstalige hit “Good Times”. 1981 was het absolute hoogtepunt van hun carrière. De single “De Verzonken Stad”, door Frank zelf vanuit het Duits vertaald, behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top40, de 3e plaats in de Nationale Hitparade en uiteraard een 1e plaats in de Nederlandse top-10. De gelijknamige LP werd bijna goud.

In de jaren die volgden, draaide Frank door met zijn Frank en Mirella. Vele successen geboekt, waarvan de bekendste “De Vissers Van San Juan”. Frank en Mirella werkten ook 6 jaar samen met Peter Koelewijn als componist/producer, waaruit onder meer de hit “Mykonos” ontstond in 1992.

In 1996 staan Frank en Mirella weer volop in de schijnwerper. Zij scoren weer een hit met de evergreen "Sierra Madre". Een nummer die onder de fans nog steeds veel gevraagd wordt.

In het jaar 2012 brachten Frank en Mirella hun laatste full CD uit “Voor Altijd” waarop ook diverse recente hitsingles stonden zoals “Een zomer lang” en “Geef mij de zon, de maan, de sterren”.

Anno 2014 is er in januari de single verschenen 'Jij bent de liefste'. Met deze single behaalde het duo weer vele mooie resultaten. Ze waren onder andere in Hart van Nederland van SBS en waren ze bij Tineke de Nooy te gast van Omroep Max. De clip is veelvuldig te zien geweest bij TV Oranje.

In april 2014 verscheen de single 'Een oude zeeman'. Dit is een single die het duo samen heeft opgenomen met vriend en collega artiest Marco de Hollander.

Van stil zitten is geen spraken. Het duo staat nog altijd met grote regelmaat op het podium. Steeds vaker krijgen ze van hun trouwe fans de vraag om 'Kop of Munt' te zingen, een liedje uit 1986. Dit was voor Frank en Mirella de reden om dit nummer in een compleet nieuw arrangement te steken en te lanceren als nieuwe single in oktober 2014.

2015 wordt gestart met het lanceren van de clip 'Ja dat komt door jou m'n lieve schat'. De single wordt vooral in de carnavalsperiode veelvuldig gedraaid.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by massie
28th Sep 2015

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon