Artist Name
Bertus Staigerpaip

heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 40%

Members
members icon 2 Male

Origin
flag Nederland

Genre
genre icon Folk

Style
style icon Folk

Mood
---

Born

born icon 1986

Active
calendar icon 1986 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Bertus Staigerpaip - Hou je kop
4 users heart off Bertus Staigerpaip - Zuipen in Spanje


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Bertus Staigerpaip (1986 - 20??) was een Brabantse dialectband afkomstig uit Geertruidenberg. De grootste hits van Bertus Staigerpaip zijn Wij zijn de jongens van den bouw en Ik zat effe niet op te lette. Andere minder bekende hits waren Murrie Murrie (munne brommer doeget nie), Sjoan (stekt de kachel nog s oan) en Christine (gooi 'm nog s vol bezine).

In 1986 richt kraanmachinist Ruud Broeders (1956) met zijn tien jaar jongere broertje Edwin en diens vriend Pedro de Smit een band op, met bouwvakkers als thema. Niet lang daarna voegt Rinus van Rodijnen zich als bassist bij de band. Ze nemen twee van hun nummers, "Christine" en "Ome Teun", op op een cassettebandje en sturen deze naar drie platenmaatschappijen. Tot hun verrassing hebben alledrie de maatschappijen interesse, en vier weken later staat de band in het muzikale televisieprogramma Los Vast van Jan Rietman. De Achterhoekse dialectband Normaal krijgt lucht van de Brabanders, en vraagt hen in zijn voorprogramma. Het eerste van de in totaal 120 voorprogramma's die Bertus Staigerpaip voor Normaal zal verzorgen, vindt plaats in 1987 in Made.
In 1988 komt het album Stoere Haand uit met de singles Had ik mar een vak geleerd en Rits. Het eerste nummer haalt de tipparade, het tweede - een parodie op "Kiss" van Prince - behaalt de 24ste plaats in de Nederlandse Top 40. De bezetting van de band verandert, en Bertus Staigerpaip haalt de 15de plaats in de hitparade met Ik Zat Effe Niet Op Te Letten. Omstreeks 1992 wordt aan de successen nog het nummer Wij Zijn De Jongens Van Den Bouw toegevoegd. Hou Je Kop!, uitgebracht op het album Quo Bertus Quo in 1994, is de laatste hitnotering van de band. De band blijft daarna nog wel optreden, maar weet het succes van de eerste jaren niet meer te evenaren.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by Mol
29th Jan 2014

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon