Artist Name
Justin Timberlake
(3 users)Members
1 Male

Genre
Pop

Mood
Cheerful

Style
Urban/R&B

Origin
Memphis, Tennessee, USA

Born

1981

Active
1995 to Present...

Record Label

Jive


Most Loved
Suit & Tie (3)
Like I Love You (2)
Mirrors (2)
Cry Me a River (1)
Sexyback (1)

Music Videos
Like I Love You
Supplies
Tunnel Vision
Señorita
Sexyback

Upcoming Shows
Birmingham (27/Jun/18)
Birmingham (28/Jun/18)
Manchester (01/Jul/18)
Manchester (02/Jul/18)
Glasgow (05/Jul/18)

Artist Biography
Justin Randall Timberlake (Memphis, 1981. január 31.) amerikai pop/R&B énekes, dalszövegíró, zeneszerző, lemezproducer és színész. Az 'N Sync volt tagja, hat Grammy-díj tulajdonosa. 2002-ben megjelent első, bemutatkozó szólóalbuma, a Justified (Indokolt) címmel, melyből több mint 7 millió darab talált gazdára világszerte. Következő szólóalbuma a FutureSex/LoveSounds, melyet 2006-ban jelentetett meg, a No. 1 zeneszámokkal, mint a SexyBack, a My Love, a What Goes Around… Comes Around és az Until the End of Time. 2007 májusában létrehozta saját kiadóját, a Tennman Records-ot. Kétségtelenül 2006 és 2007 legnépszerűbb előadója, utóbbi albumából 2007 novemberéig több mint 9 millió korong kelt el. 2007 és 2012 között szüneteltette az énekesi karrierjét, és a színészkedést folytatta. Játszott a "The Social Network"-ben, a "Bad Teacher"-ben és a "Friends with Benefits"-ben. 2013-ban vette elő csak a zenei vénáit, és megalkotta az új albumát, a "The 20/20 Experience"-t. Az albumot egy kislemez, a "Suit & Tie" előzte meg. A The 20/20 Experience második felének megjelenését novemberre tervezik. Justin Timberlake-nek van 6 Grammy-díja és 4 Emmy-díja. Egyebek mellett van egy lemezkiadó cége (Tennman Records), divatmárkája (William Rast), éttermei (Destino; Southern Hospitality).
Justin Timberlake 1981. január 31-én született Memphisban, Tennessee államban, Randall Timberlake és Lynn Bomar gyermekeként. Brit származású. Nagyapja, Charles L. Timberlake baptista lelkipásztor volt. Timberlake baptistaként nevelkedett, bár most már úgy ítéli meg magát, inkább "lelki, mint a vallásos". 1985-ben szülei elváltak, majd mindketten újraházasodtak. Anyja most is futó vállalkozásukban dolgozik, a JustInTime Entertainment-ben. Mikor Justin 5 éves volt, anyja hozzáment Paul Harless bankárhoz. Apja egy baptista templomban volt a kórus vezetője. Apja második felesége, Lisa Perry életet adott Justin két féltestvérének, Jonathannak (szül: 1993) és Stephennek (szül: 1998). Harmadik féltestvére, Laura Katherine meghalt nem sokkal a születése után 1997-ben. Az ő emlékére íródott Justin kiadatlan dala, a "My Angel in Heaven".

Justin Millingtonban nőtt fel. Első énekesi próbálkozásai a 90-es évek elején voltak, amikor country zenékkel lépett fel a "Star Search" (Sztár Kerestetik) című műsorban, mint "Justin Randall". 1993-ban csatlakozott a már akkor sikeres "Mickey Mouse Club"-hoz. Itt találkozott először későbbi barátnőjével, Britney Spearsszel, későbbi turnétársával, Christina Aguileraval, majd későbbi csapattársával, JC Chasez-vel. Mikor 1994-ben a show befejeződött, akkor fogalmazódott meg Justin és Chasez fejében egy banda alapítása. Lou Pearlman producer fel is kereste őket, és megalakult az 'N Sync.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked - Last Edit - 30/Jan/18

Data Complete
100%

Store Links
Buy Amazon