Artist Name
U2
(5 users)Members
4 Male

Genre
Rock

Mood
Political

Style
Rock/Pop

Origin
Dublin, Ireland

Active
1976 to Present...

Record Label

Interscope Records


Most Loved
Where the Streets Have No N (3)
With or Without You (3)
Vertigo (2)
I Still Haven't Found What (2)
One (2)

Music Videos
American Soul
Gloria
Where the Streets Have No
Electrical Storm (William
Beautiful Day

Upcoming Shows
Tulsa (02/May/18)
St Louis (04/May/18)
San Jose (07/May/18)
San Jose (08/May/18)
Las Vegas (11/May/18)

Artist Biography
A U2 (IPA:juːˈtuː) egy világhírű ír rockegyüttes, amelyet 1976-ban alapított Paul Hewson (művésznevén Bono Vox) énekes, David Evans (művésznevén The Edge) gitáros, Adam Clayton basszusgitáros és Larry Mullen dobos Dublinban. Az 1980-as évektől a világ egyik legnépszerűbb zenekarának számítanak, világszerte eddig hozzávetőlegesen 170 millió eladott albummal büszkélkedhetnek. Amerikában hat, Angliában kilenc listavezető lemezük jelent meg, és különböző kategóriákban eddig összesen 22 Grammy-díjat nyertek.
Bár korlátozott zenei tudással kezdtek a zenélésbe, később olyan zenetörténetileg megkerülehetetlen albumokat adtak ki, mint az 1987-es The Joshua Tree és az 1991-es Achtung Baby. Zenéjük a korai letisztult rocktól az effektusokkal feldúsított popzenéig terjedt, miközben az alternatív rock fejlődésében is nagy szerepet játszottak. Utóbbi albumaikon egy érdekes fejlődéstörténet után visszatértek a korai éveik egyszerűbb, puritán rockzenéjéhez.
A zenakarnak a 2000-es években is sikerült megőriznie kritikai és közönségsikerét. A Rolling Stone magazin Minden idők legnagyobb művészei listáján a 22. helyre sorolta a csapatot, 2002-ben pedig beiktatták őket a Rock and Roll Hall of Fame-be is. Ismertek még az aktív karitatív tevékenységükről, az elmúlt évtizedekben több segélykoncerten és kampányban vettek részt.


Clearart


Wide Thumb


Fanart


Banner


User Comments

zag says: 4 years ago
Biggest band in the world?


Status
Unlocked - Last Edit - 24/Nov/17

Data Complete
90%

Store Links
Buy Amazon