Artist Name
Jack Johnson
(2 users)Members
1 Male

Genre
Pop

Mood
Relaxed

Style
Folk

Origin
Hawaii, USA

Born

1975

Active
---Present...

Most Loved
Better Together (1)
Banana Pancakes (1)
Sitting, Waiting, Wishing (1)
Breakdown (1)
Good People (1)

Music Videos
At or With Me
From the Clouds
Banana Pancakes
If I Had Eyes
Better Together

Upcoming Shows
Werchter (05/Jul/18)
St. Austell (05/Jul/18)
London (06/Jul/18)
Madrid (12/Jul/18)
Klam (21/Jul/18)

Artist Biography
Jack Hody Johnson (North Shore (Hawaï), 18 mei 1975) is een Amerikaans singer-songwriter.
Jack Johnson groeide op op het Hawaïaanse eiland Oahu. Zijn vader is de beroemde surfer Jeff Johnson. Toen Jack 5 jaar oud was, begon hij net als zijn vader met surfen. Zijn carrière als professioneel surfer liep goed. Echter, toen Johnson 17 jaar was, kreeg hij een surfongeluk, waarin hij zijn neus brak en meerdere verwondingen opliep. Hij moest het surfen opgeven en tijdens zijn revalidatie richtte Johnson zich steeds meer op de muziek. Hij studeerde film aan de University of California te Santa Barbara en begon in die tijd met het schrijven van nummers. Al sinds zijn 14e speelde hij gitaar, maar destijds stelde hij het surfen nog altijd boven de muziek. In 1999 werkte Johnson mee aan het album Philadelphonic van G. Love & Special Sauce. Samen met de groep, zou Rodeo Clowns de eerste single worden voor Johnson. In 2001 bracht hij zijn eerste solo-album uit; Brushfire Fairytales, dat niet in Nederland uitkwam.
Na dit album bracht hij twee surffilms uit: September Sessions en Thicker than Water. Hierna richtte hij zich weer op de muziek en bracht het succesvolle album On and On uit in 2003. In maart 2005 kwam hij met het album In Between Dreams wat de definitieve doorbraak voor de zanger betekende. Niet lang daarna bracht Johnson opnieuw een album uit: Sing-A-Long Songs and Lullabies for the film Curious George, wat tevens de soundtrack is van de gelijknamige film Curious George. Deze cd kwam op 10 februari 2006 uit, en op 15 februari kreeg hij de Brit Award voor Beste Internationale Nieuwkomer. Hij is inmiddels zijn boezemvriend Ben Harper, bij wie hij jarenlang in het voorprogramma stond, in populariteit voorbij gestreefd.
In de eerste week van februari 2008 kwam Sleep Through the Static uit. If I Had Eyes, de eerste single van de cd, is gratis te beluisteren op de site van zijn platenmaatschappij Brushfire Records.
In 2010 kwam zijn laatste album, To The Sea, uit. Op 15 mei 2013, 3 dagen voor zijn verjaardag, kondigde hij aan in de studio's te zijn geweest samen met Mario Caldata (producer van On and On en In Between Dreams) voor een nieuw album.
Op 7 September 2013 stond Jack Johnson live in de Heineken Music Hall te Amsterdam met zijn From Here To Now To You tour, van zijn gelijknamige album dat 10 dagen later uitkwam in Nederland.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked - Last Edit - 18/Jun/18

Data Complete
80%

Store Links
Buy Amazon