Artist Name
Depeche Mode
(3 users)Members
3 Male

Genre
Synthpop

Mood
Moody

Style
Rock/Pop

Origin
Basildon, England

Active
1980 to Present...

Most Loved
Never Let Me Down Again (2)
Waiting for the Night (2)
Enjoy the Silence (2)
Just Can't Get Enough (2)
Fragile Tension (1)

Music Videos
Enjoy the Silence
Going Backwards
Strangelove
Never Let Me Down Again
Clean

Upcoming Shows
Anaheim (22/May/18)
Sacramento (24/May/18)
San Antonio (27/May/18)
Tulsa (29/May/18)
Chicago (01/Jun/18)

Artist Biography
A Depeche Mode a new wave irányzathoz sorolható brit popegyüttes, amelyet 1980-ban alapítottak Basildonban, Angliában. Máig sikeres és ismert modern könnyűzenét játszó zenekar, Magyarországon is jelentős rajongótáborral rendelkezik.
A Depeche Mode az újromantikus és újhullámú együttesek időszakában alakult, az ezekbe a kategóriákba sorolható együttesek közül a Mode lett az egyik legsikeresebb és leghosszabb életű. Az együttes közeli barátjaként számon tartott, a Mute Records elnökeként ismert Daniel Miller szerint a "new wave" helyett "futurista" szó pontosabban jellemzi őket. 2009 elejéig több mint százmillió lemezt adott el, 45 kislemezzel szerepelt a brit kislemez slágerlistán. A banda minden egyes stúdióalbuma bekerült a Top10-be az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban, Dániában, Svájcban, és Belgiumban, valamint további 20 másik országban.[1] 2006-ban a Depeche Mode kapta az MTV Europe Music Awards legjobb együttesnek járó díját.
Az együttes jelenlegi tagjai:
Martin Gore (1961. július 23., szövegíró, zeneszerző, billentyűs, gitáros, vokalista)
David Gahan (1962. május 9., énekes, szövegíró)
Andrew Fletcher (1961. július 8., billentyűs, vokalista, Szerepe a bandán belül tulajdonképpen ismeretlen. Leginkább a menedzseri munka áll hozzá közel.) Az együttes a korai időszakban Composition of Sounds néven lépett fel. A Depeche Mode név ötletét Dave Gahan hozta, aki egy francia divatmagazin címlapján látta. A magazin divattervezői és kirakatrendezői tanulmányai során akadt a kezébe. A francia nyelvű szóösszetétel nagyjából sietős divatot jelent, az együttes tagjainak elsősorban elegáns hangzása miatt tetszett meg.[2]


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

enzo94 says: 4 years ago
The link to the twitter page is missing : https://twitter.com/depechemode


Status
Unlocked - Last Edit - 11/Apr/18

Data Complete
90%

Store Links
Buy Amazon