Artist Name
ABBA
(4 users)Members
4 Mixed

Genre
Pop

Mood
Cheerful

Style
Rock/Pop

Origin
Stockholm, Sweden

Active
1970 to Present...

Most Loved
Dancing Queen (2)
Voulez-Vous (1)
Knowing Me, Knowing You (1)
Money, Money, Money (1)
Super Trouper (1)

Music Videos
Gimme! Gimme! Gimme! (A M
Does Your Mother Know
Waterloo
The Winner Takes It All
Mamma Mia

Upcoming Shows
Artist Retired

Artist Biography
ABBA var en svensk popgruppe som var aktiv mellom 1972 og 1982. Gruppen er den mest suksessrike som noensinne har sprunget ut fra de skandinaviske land. The Beatles er eneste pop- og rockgruppe som har solgt flere musikkalbum enn ABBA, som ifølge plateselskapet Universal Music har nådd et salgstall på over 360 millioner.

ABBA ble dannet i 1972 av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad (nå prinsesse Reuss). Gruppens navn ble dannet av forbokstavene i fornavnet på medlemmene. ABBA ble verdenskjent da de vant Eurovision Song Contest i 1974 med sangen «Waterloo». I tillegg til de fire medvirket Rutger Gunnarsson på bassgitar på samtlige album. De var tidlig ute med å ta musikkvideo-formatet på alvor, og produserte promotionfilmer som inneholdt mer enn bare miming.

ABBA er kjent gjennom et store antall hits og for godt gjennomarbeidede studioproduksjoner. Gruppen var inspirert av Phil Spectors innspillingsteknikk «Wall of Sound», som de tilpasset sitt eget lydbilde og innarbeidet som varemerke.

Blant ABBAs største hits var «Dancing Queen», «The Winner Takes It All», «SOS.», «Mamma Mia», «Take a Chance on Me», «The Name of the Game», «Super Trouper», «Money Money Money», «Fernando», «Knowing Me Knowing You», «Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)», «Thank You for the Music» og «Waterloo».

De merket relativt raskt en økende interesse for sin musikk i Latin-Amerika, og valgte derfor å gjøre en parallell innspilling av «Chiquitita» på spansk, noe som også resulterte i et stort gjennombrudd der. Responsen fra Latin-Amerika førte også til at de satte igang plateprosjektet Gracias por la mùsica, med nyinnspillinger av alle deres største hits så langt. På denne platen ble Michael B. Tretow satt inn som produsent, ettersom Benny Andersson og Björn Ulvaeus allerede var blitt for opptatt med å skrive nye låter til albumet Super Trouper. Deres neste album ble en salgsuksess i Japan, og ledet til gruppens kommersielle suksess der.

På alle album som ABBA senere ga ut i Latin-Amerika la de inn spanskspråklige versjoner av minst én av sangene. «Gracias por la mùsica» ble gjenutgitt på 1990-tallet under navnet ABBA Oro, og var også inkludert sangene fra Super Trouper og The Visitors.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked - Last Edit - 04/Apr/18

Data Complete
100%

Store Links
Buy Amazon