Artist Name
Coldplay
(12 users)Members
4 Male

Genre
Alternative Rock

Mood
Happy

Style
Rock/Pop

Origin
London, England

Active
1996 to Present...

Record Label

Parlophone


Most Loved
Fix You (4)
Magic (3)
Viva la Vida (3)
The Scientist (2)
Paradise (2)

Music Videos
Don't Panic
Every Teardrop Is a Water
Princess of China
God Put a Smile Upon Your
Lost!

Upcoming Shows

Artist Biography
A Coldplay egy angol alternatív rockegyüttes, amely 1998 januárjában alakult. Tagjai: Chris Martin énekes-gitáros-zongorista, Jonny Buckland gitáros, Guy Berryman basszusgitáros és Will Champion dobos. Több mint 30 millió lemezt adtak el és olyan ismert slágereik vannak, mint például a Yellow, a Scientist, a Speed of Sound, Grammy-díjas Clocks, vagy a az ötödik stúdióalbumukról a "Paradise" . Az együttes egyébként jelenleg hét Grammy-díj birtokosa.
Világhírnévre a Yellow című dalukkal tettek szert, melyet debütáló albumuk, a Parachutes (2000) követett. 2002-ben jelent meg második albumuk A Rush of Blood to the Head címmel, amelyet a Rolling Stone magazin beválasztott minden idők 500 legjobb albuma közé. A következő stúdióalbumuk, az X&Y (2005) talán kevésbé lelkes, de még mindig pozitív fogadtatásban részesült. Negyedik stúdióalbumuk, a Viva la Vida or Death and All His Friends (2008), melynek társproducere Brian Eno volt, ismét pozitív fogadtatásra talált, az ötödik stúdióalbumukat, a "Mylo Xyloto"-t (2011), pedig egy kisebb stílus váltás jellemez.


Clearart


Wide Thumb


Fanart


Banner


User Comments

zag says: 4 years ago
Saw them live at Wembley Stadium a couple of years back and they were amazing. Truly one of the greatest bands of all time!


Status
Unlocked - Last Edit - 17/Jan/18

Data Complete
100%

Store Links
Buy Amazon